Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк наказав державним установам позбавитись від програм російської "Лабораторії Касперського". Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Згідно з рішенням РНБО, в Україні є заборона на використання програмного забезпечення від російських розробників. "Лабораторія Касперського" у тому числі потрапляє під заборону.

"Голова уряду доручив Державній службі спецзв'язку та телекомунікацій невідкладно відключити оновлення програми, її придбання та використання в органах державної влади", - йдеться в повідомленні.

Термінове рішення про припинення використовувати продукцію саме цього російського виробника може бути пов'язано з інформацією про співпрацю "Касперського" зі спецслужбами Росії.

Читайте також: В петиціях до Президента українці просять призначити Тимошенко послом в Гонудрас

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Всього під заборону в Україні потрапили 90 юридичних осіб із Росії. Санкції ввели 16 вересня.