Посол Росії в Польщі Сергій Андрєєв в інтерв'ю польському ТБ заявив, що польсько-російські відносини зараз "гірше, ніж коли-небудь, з 1945 року".

Про це пише Радіо Польща.

"Польсько-російські відносини зараз гірше, ніж коли-небудь, починаючи з 1945 року і це не наша вина. Це вибір польської сторони, яка заморозила наші політичні контакти, а також культурні зв'язки", - заявив Андрєєв в інтерв'ю польському каналу TVN24.

В інтерв'ю російський дипломат піддав сумніву роль Польщі в боротьбі з гітлерівською Німеччиною.

"Польська політика призвела до цієї катастрофи в 1939 році, тому що протягом 30-х рр. ХХ століття Польща багаторазово блокувала створення коаліції проти гітлерівської Німеччини. Деякою мірою Польща була відповідальна за цю катастрофу, яка трапилася у вересні", - підкреслив посол РФ в Польщі.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Він також не погодився з тим, що наступ Червоної Армії 17 вересня 1939 був агресією.

Читайте також: Іран планує розвивати бізнес в Херсоні

"Радянські війська увійшли на територію Західної Білорусі та Західної України тоді, коли доля війни між Німеччиною та Польщею була вирішена. Раніше було відомо, що Франція і Великобританія не прийдуть на допомогу Польщі. У тих умовах, необхідно було забезпечити безпеку СРСР", - заявив Сергій Андрєєв.