Російська делегація демонстративно покинула залу Генеральної Асамблеї Організації об'єднаних націй під час виступу президента України Петра Порошенка.

Про це пише УНІАН.

"Ми залишили залу на знак протесту проти відверто політизованої і агресивної промови, яка абсолютно не відповідала заявленій темі саміту", - розповів високопоставлений російський дипломат російським ЗМІ.

Читайте також: Генасамблея ООН уточнить, як позбавити Росію права вето

Натомість, в залі все ж залишився один російський дипломат. На питання "чому", джерело у дипколах заявило, що "російська сторона має звичку слухати своїх опонентів і не залишати їх виступу зовсім без уваги".

Популярні новини зараз
З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень
Показати ще

Інше джерела повідомляють, що зал покинув лише постпред Росії в ООН Віталій Чуркін, і залишилася частина представників Російської федерації. Глава МЗС РФ Сергій Лавров тоді перебував у залі очікувань, оскільки його виступ був відразу після Порошенко.

"Неправильно стверджувати, що російська делегація покинула зал під час виступу українського лідера. Зал покинув тільки керівник, при цьому, значна частина делегації перебувала в залі", - кажуть інші співрозмовники російських мас-медіа.

"Що стосується Лаврова, він нікуди не йшов, а чекав своєї черги вийти на трибуну в кімнаті для очікування", - підсумувало джерело.