Звільнити українську льотчицю Надію Савченко через імунітет, який їй надає членство у ПАРЄ, закликала голова європейської дипломатії Федеріка Могеріні.

За її словами, після тривалого голодування Надія Савченко страждає від збитку здоров'ю, і їй може загрожувати смерть, повідомляє ВВС.

"Ще раз я приєдную свій голос до усіх тих, хто закликає російську владу терміново звільнити Савченко з гуманітарних причин. Я також закликаю до звільнення Олега Сенцова і всіх інших незаконно затриманих громадян України", - йдеться у комюніке верховного представника ЄС у закордонних справах, поширеному у Брюсселі в понеділок, 28 вересня.

На думку Могеріні, такий крок відповідав би Мінським угодам.

Читайте також: Євромайдан Варшави вимагав звільнити Савченко на конференції ОБСЄ

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

За офіційною версією російської влади, військова льотчиця Надія Савченко нібито коригувала вогонь артилерії, її захопило у полон "народне ополчення", а потім просто відпустили. Після чого вона, як стверджує Слідчий комітет Росії, вирушила до Росії, де її і заарештували.

За словами Надії Савченко, її насильно вивезли з України, а усі звинувачення вона називає політично мотивованими і відкидає.