Президент Росії Володимир Путін заявив, що санкції проти РФ не є головною причиною падіння російської економіки. Про це він сказав в одному з інтерв'ю, повідомляє прес-служба Кремля.

"Вони (санкції) шкодять, звичайно, але вони не є головною причиною зниження темпів зростання російської економіки або інших проблем, пов'язаних із інфляцією. Для нас головна причина — це, звичайно, зниження цін на світових ринках на наші традиційні товари експорту, на нафту, на газ та інші товари. Це головне", — зазначив він.

На питання, чи впорається Росія з санкціями, Путін відповів: "Само собою, навіть сумнівів у цьому немає, це взагалі навіть не обговорюється".

"Є тут навіть певний плюс. Він полягає в тому, що багато – особливо це стосується високотехнологічних сфер – ми раніше воліли просто купувати, використовуючи нафтодолари. Сьогодні, оскільки введені санкції, або ми вже не можемо купити, або побоюємося того, що нам щось буде закрито, ми змушені були розгорнути цілі програми розвитку своєї власної високотехнологічної економіки, промисловості, виробництва і наукової сфери", — розповів президент РФ.

Читайте також: Проблем із секс-меншинами у Росії немає - Путін

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

За словами Путіна, це насправді те, що Росія все одно повинна була б робити, але це було складно, оскільки внутрішні російські ринки були заповнені іноземною продукцією, і в рамках СОТ Росії дуже складно було підтримати власного виробника.

"А тепер, коли ці санкції введені і наші партнери добровільно пішли з нашого ринку, це дає нам шанс на розвиток", - наголосив президент РФ.

Нагадаємо, днями Президент України Петро Порошенко заявив, що санкції щодо Росії можуть бути посилені, якщо "ДНР" і "ЛНР" не відмовляться від ідеї проведення власних виборів.