Президент Румунії Клаус Йоханніс виступив на 70-ій Генеральній асамблеї ООН.

Як повідомляє 24 канал, він переконаний, що Організація Об'єднаних Націй повинна більш жорстко реагувати на зміну територіальних кордонів незалежних країн,включаючи Придністровський регіон, Грузію і Нагірний Карабах.

"Відсутність дієвих заходів у подібних ситуаціях створює ілюзію, що ООН толерантно відноситься до незаконного захоплення територій суверенних і незалежних держав. Наочний приклад — ситуація в Україні, відносно якої ООН і, зокрема, Рада безпеки не вжили дієвих заходів, передбачених Хартією ООН", — підкреслив Йоханніс.

Він також підтримав ініціативу Франції і Мексики "про колективну й добровільну угоду між постійними членами Ради безпеки відносно невикористання права вето, коли йдеться про вжиття дієвих заходів, здатних запобігти масовому насильству і воєнним злочинам".

Читайте також: Порошенко пропонує провести спецзасідання по Чорнобилю

Популярні новини зараз
Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Нагадаємо, що сьогодні президент Петро Порошенко під час виступу на Генасамблеї ООН запропонував запровадити Міжнародний день пам'яті жертв терористичних актів.