За візит в США та підтримку Юлії Тимошенко американська лобістська компанія лише за першу половину 2015 року отримала понад 200 тисяч доларів. Причому, гроші сплачувала компанія, яка зареєстрована в офшорі, стверджує нардеп Сергій Лещенко.

"Закони України забороняють фінансувати політичні партії з-за кордону, тоді як візит Тимошенко до Вашингтона було здійснено саме в якості лідера партії та фракції, а також для обговорення політичних питань, що зазначено в звіті лобістів", - написав Лещенко у своєму блозі на Українській правді.

За даними, які колишній журналіст, а нині депутат від Блоку Порошенко знайшов у відкритих джерелах, з грудня минулого року, чоловік Тимошенко перестав замовляти послуги для дружини, і це робила британська компанія Trident Foundation. Ця компанія належить Михайлу Соколову, колишньому депутату від партії "Батьківщина".

Читайте також: У Тимошенко знайшли автомобіль з автопарку Януковича

"За моїми підрахунками, заснованими на аналізі звітів Wiley Rein LLP до міністерства юстиції США, загалом, починаючи з 2012 року, за лобізм інтересів Юлії Тимошенко на адресу компанії Wiley Rein LLP від різноманітних осіб та фірм, в тому числі офшорних, було переказано 1 мільйон 150 тисяч доларів. Жодної копійки цих коштів не було переказано з офіційного рахунку партії "Батьківщина", що означає наявність тіньових джерел у цієї політичної структури", - зауважує Лещенко.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Депутат звернувся до Генеральній прокуратури України з вимогою перевірити вказані факти.