Сьогодні, 5 жовтня, українські війська розпочинають відведення танків в рамках першого етапу відведення озброєння згідно з підписаними домовленостями.

"У ході відведення будуть переміщені в певні райони танки Т-64 і Т-72, протитанкові гармати Д-48 і Д-44 калібру 85 міліметрів і міномети 2Б-9 82-міліметрового калібру", - повідомив прес-центр АТО.

Як повідомив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Григорій Тука, на території Луганщини відведення танків розпочалося ще вчора.

Техніку і озброєння відводять під наглядом представників місії ОБСЄ та журналістів.

Читайте також: Бойовики стріляли із гранатомету під Гранітним

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Згідно з домовленостями, процес відведення розділено на два етапи. Він триватиме 41 день.

Нагадаємо, 29 вересня в Мінську тристороння контактна група за участю спеціального представника ОБСЄ Мартіна Сайдика, представника України Леоніда Кучми і представника Росії Азамата Кульмухаметова підписала угоду про відведення озброєнь калібром менше 100 мм.

30 вересня угоду підписали "глави" "ДНР"/"ЛНР" Олександр Захарченко та Ігор Плотницький.