Сьогодні депутати Верховної ради узгодили зміни до Бюджетного кодексу.

Як повідомляє Gazeta.ua, 229 депутатів проголосували за реформування фінансування політичних партій.

Народні обранці дійшли згоди щодо цього питання у першому читанні. За зміни в бюджет щодо цього питання все-таки проголосували у другому читанні.

За цим нормативно-правовим документом, з 1 липня 2016 року політичні партії фінансуватимуть з державного бюджету.

Гроші з державного бюджету партії отримуватимуть на свою статутну діяльність, яка не стосується передвиборчої агітації та участі у виборах.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення
Показати ще

Співавтор закону - депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещєнко наголосив, що такі зміни обійдуться кожному українцеві у 80 копійок.

Також партіям відшкодовуватимуть витрати на передвиборну агітацію під час чергових та позачергових виборів народних депутатів.

Закон дозволить врахувати видатки на державне фінансування статутної діяльності політичних партій у проекті Закону України "Про Державний бюджет України на 2017 рік".

Читайте також: Рада підтримала створення Нацагентства з питань повернення активів

Нагадаємо, що президенту Петру Порошенку запропонували ввести санкції проти депутатів, які прогулюють засідання Верховної Ради.

Таку петицію підписали більше 25 тисяч українців.