Президент Туреччини Тайіп Ердоган розкритикував Росію за порушення повітряного простору країни і пообіцяв, що в разі необхідності Туреччина відмовиться купувати російський газ, повідомив Reuters у четвер, 8 жовтня.

"Туреччина для Росії - покупець природного газу номер один. Втрата Туреччини стане серйозною втратою для Росії. При необхідності, Туреччина може отримати газ з інших місць", - заявив Ердоган журналістам перед вильотом до Японії.

Туреччина не може погодитися з поточним станом справ, коли російські літаки порушують повітряний простір країни, зазначив президент. "Пояснення Росії про порушення повітряного простору не переконливі", - сказав турецький лідер.

Крім відмови від російського газу Анкара також може відмовитися від допомоги Росії в будівництві АЕС "Аккую". "Якщо росіяни не побудують АЕС, то хтось інший прийде і побудує її", - додав Ердоган.

Читайте також: Росія лише двічі влучила в "Ісламську державу" - прем'єр Туреччини

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці
Показати ще

Туреччина є найбільшим покупцем природного газу у Росії. У 2014 році країна купила 27,33 мільярда кубометрів російського газу. Більше тільки у Німеччині - 38,7 мільярда кубометрів газу.

Влада Туреччини стверджує, що російські літаки під час військової кампанії в Сирії двічі порушили повітряний простір країни. Крім того, турецькі військові стверджують, що винищувач МіГ-29 невстановленої країни двічі переслідував турецькі літаки.