За словами експертів, тенденція падіння рейтингу чинного мера простежується вже давно. Кличко запам'ятався киянам насамперед своїми ляпами. Він не виправдав очікування виборців.

Зростання рейтингу Сергія Думчева, на думку політологів, також цілком логічний. Він проводить оригінальну і добре організовану виборчу кампанію. Головне завдання Думчева, враховуючи високий відсоток киян, які не визначилися зі своїм вибором, вийти в другий тур, відзначають експерти.

"Результати соціологічних досліджень, які презентував "Інститут досліджень регіонального розвитку України", були в цілому очікуваними, - стверджує політолог Микола Спірідонов. - Тенденція падіння рейтингу чинного мера Віталія Кличка простежується вже давно. Він не виправдовує виданих йому на минулих виборах авансів і закономірно втрачає голоси виборців. Віталій показав себе слабким політиком і управлінцем, а "відзначився" тільки своїми анекдотичними висловлюваннями, які масово гуляють по мережах.

Читайте також: Найбільш "київська" партія на виборах - "РУХ ЗА РЕФОРМИ"

Крім того, на думку експерта, зростання рейтингу Сергія Думчева (вже 9,7%) також цілком логічний, оскільки лідер партії "Рух за реформи" проводить цікаву і динамічну виборчу кампанію. Він нова людина у великій політиці і не заплямований в політичному болоті, в якому вже встигло вивалятися більшість його конкурентів. До того ж він корінний киянин і веде на вибори київську команду. А жителі столиці вже встигли втомитися від "дніпропетровських", "донецьких", "вінницьких" та інших "парашутистів" і хочуть, нарешті, довірити свої голоси землякам. Головне завдання Думчева - вийти у другий тур. А там буде вже легше, враховуючи високий антирейтинг чинного мера ", - резюмував політолог.

Популярні новини зараз
На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери отримують менше, ніж їм належить Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще