У Міністерстві закордонних справ України заявили, що Росія заборонила в'їзд Вірі Савченко з метою посилити тиск на її сестру і льотчицю Надію Савченко.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Заборона на в'їзд Вірі Савченко як одному з ключових свідків, заявлених захистом у справі її сестри, є свідченням заздалегідь спланованих намірів Російської Федерації - провести розправу над безневинною жертвою агресивної політики Кремля Надією Савченко", - йдеться в повідомленні.

За словами українського дипломатичного відомства, такі дії російської сторони є грубим і демонстративним порушенням процесуальних прав Віри Савченко і її сестри Надії і спрямовані на подальше надання тиску на Надію Савченко. Цей крок виходить за межі права і моралі та підтверджує замовний характер кримінального переслідування незаконно утримуваної в РФ Надії Савченко.

Читайте також: ФСБ заборонила в'їзд до Росії Вірі Савченко до 2020 року

Популярні новини зараз
Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково
Показати ще

МЗС зажадав від російської сторони забезпечити негайне звільнення Надії Савченко та її повернення в Україну, а також припинити свавілля відносно членів її сім'ї.

Нагадаємо, раніше сьогодні сестру Надії Савченко Віру не пропустили в Росію. ФСБ РФ заборонила їй в'їзд в країну до 2020 року.