Український журналіст Віталій Портников розповів у своїй статті на Еспресо про позицію керівників "республік" та російського президента. На думку автора, Путін будь-яким чином триматиме контроль над Донбасом.

Портников зазначив, що усе керівництво "ЛНР" та ДНР" має свого єдиного господаря в особі Володимира Путіна. Йому в свою чергу не вигідно передавати контроль над окупованими територіями Україні, адже усі прихильники "республік" побіжать до РФ.

"Коли буде встановлено контроль над кордоном, вони - навіть якщо "Україна зможе піти на політичний крок й зважиться на амністію" - підпадуть під дію законів звичайної цивілізованої держави. При цьому ніякої підтримки у населення "найбільш активна і свідома частина суспільства" не має", -пише Портников.

"Саме тому Путін зробить все, щоб не звільняти територію Донбасу і не передавати нам контроль над кордоном. Тому що після цього вся "найбільш активна і свідома частина населення" чкурне в Росію за окупантами. "Народні республіки" зникнуть за 24 години", - додав він.

Читайте також: Порошенко планує повернути окупований Донбас завдяки перемир'ю

Популярні новини зараз
Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Нещодавно Віталій Портников зазначив, що Росія продемонструвала своє "братське" ставлення до України анексією Криму та війною на Донбасі.