На сайті Президента розміщена петиція від громадянина Мельника, який обурений тим, що депутати пропускають засідання Верховної Ради. Він пропонує позбавляти мандатів тих депутатів, які пропустили засідання більше трьох разів. "Якщо усі будуть сидіти на своїх місцях, то не буде ніякого кнопкодавста", - йдеться в тексті. Про це повідомляє ZN.UA.

Порошенко переглянув петицію і надав зворотню відповідь, зазначивши, що відсутність депутатів на своїх місцях властива українському парламентаризму. Загалом ідея йому сподобалась. Але конституційно зробите це не можливо, бо в основному законі держави серед переліку підстав для припинення повноважень народного депутата пункту про пропуск засідань немає.

Президент звернувся до Володимира Гройсмана з проханням розглянути це питання на засіданні робочої групи Конституційної комісії. Відтак, в Конституції може з'явитися пункт "щодо дострокового припинення повноважень народного депутата України у разі його відсутності без поважних причин на трьох пленарних засіданнях Верховної Ради України протягом однієї чергової сесії".

Читайте також: Порошенко розповів про терміни вступу України до НАТО

Нагадаємо, що закон про електронні петиції був прийнятий Верховною Радою 2 липня. Петицію розглянуть протягом не більше трьох місяців, якщо вона набере 25 тис.підписів громадян.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще