Лікарі з Луганська відмовилися їхати на суд у справі проти Надії Савченко, та одночасно написали заяви "наче під копірку". Про це повідомили сьогодні під час суду, пише УП.

Масова відмова свідків від дачі їх показань саме в залі судового засідання здивувала адвокатів Савченко.

Ілля Новіков, один з адвокатів, в ході процесу заявив, що той факт, що заяви свідків про відмову від участі в процесі були написані в один і той самий час та однаково, "наче під копірку" викликає здивування.

Читайте також: Савченко склала заповіт і готується до голодування

Суд не задовольнив клопотання захисту та не викликає лікарів до суду в якості свідків повторно. Микола Полозов, адвокат, припустив, що лікарів не допустили на суд, аби захист не мав можливості спитати про число вбитих та поранених серед бойовиків.

Популярні новини зараз
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага
Показати ще

У суді оголошуються протоколи допиту лікарів луганської лікарні, куди доставили пораненого журналіста Ігоря Корнелюка.

"Смерть І.Корнелюка була зафіксована в 13:45 за місцевим часом 17 червня 2014 в луганській лікарні N7", - оголосив свідчення лікаря лікарні Людмили Бурмістровою представник обвинувачення.

Згідно з її свідченнями, а також за даними інших лікарів, Корнелюк помер від множинних мінно-вибухових травм з ураженням внутрішніх органів і кровотечею.

Крім того, в ході судового слухання були оголошені показання медперсоналу луганської лікарні N7, який вказав, що останки телеоператора Антона Волошина також були доставлені до цієї медустанови після 13:00 17 червня 2014.