Сьогодні, 23 жовтня, Президент підписав Закон "Про внесення змін до пункту 24 розділи VI" "Завершальні і перехідні положення" Бюджетного кодексу". Повідомляє Дзеркало Тижня.

Гроші на відновлення Донбасу візьмуть із заморожених бюджетів окупованих територій.

Кабмін перенаправлятиме в спецфонд засоби місцевих бюджетів, які знаходяться на рахунках Держказначейства. Такі розпорядження уряд може віддавати до того часу, доки окуповані території не будуть повернені під держконтроль.

Місцеві військово-цивільні адміністрації самі розпоряджатимуться засобами спецфонду. Ці гроші повинні піти на відновлення життєдіяльності Донецької і Луганської областей, підконтрольних Україні. Необхідно відновити транспортну, соціальну інфраструктури, житловий фонд.

На рахунках місцевих бюджетів Луганської області знаходиться 1 млрд.грн заморожених коштів, Донецькою - 2 млрд. грн.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Раніше, на зустрічі з представниками агентства USAID, голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебривский повідомив суму, необхідну на відновлення Донецької області, - 600 млн.грн.

Читайте також: Яценюк не говорив зі мною про інтим - журналістка

Нагадаємо, що 6 жовтня Верховна Рада розглянула законопроект із скорочення процедури, підписаний Порошенком. "За" проголосувало 365 депутатів.