Президент України Петро Порошенко не бачить необхідності відкривати посольство в Гондурасі, оскільки в Центральній Америці в України вже є посольства на Кубі і в Мексиці.

Про це повідомляє прес-служба глави держави у відповідь на електронну петицію з відповідним проханням.

"Інтереси України в Центральній Америці та в Карибському басейні поки представляють посольства в Мексиці і Кубі. Робота цих установ, сфера відповідальності яких також включає Беліз, Гватемалу, Венесуелу, Домінікану і Коста-Ріку, дозволяє належним чином підтримувати розвиток політичного, торговельно-економічного та культурно-гуманітарної взаємодії з державами регіону, а також забезпечувати захист прав та інтересів наших громадян. Потреба в установі дипломатичного представництва в Гондурасі в даний час відсутня", - йдеться у відповіді.

Читайте також: Порошенко просять призначити Тимошенко послом в Гондурасі

Порошенко також підкреслив, що "відзначаючи високий інтерес громадян до механізму подання електронних петицій, мушу зауважити, що система закордонних дипломатичних установ нашої держави будується, виходячи із зовнішньополітичних пріоритетів України".

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, 5 жовтня електронна петиція на сайті президента України з проханням призначити лідера ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко послом в Гондурасі зібрала необхідний для подальшого розгляду мінімум підписів – 25 тисяч.