Французьке видання Rocher випустило геополітичний атлас світу із явною політичною упередженістю. На сторінках книги Крим відноситься до частини Росії.

Про це повідомила спільнота "Євромайдан-Франція" у Twitter.

У частині атласу, де крупним планом зображена Україна, можна чітко побачити, що Крим позначений кольором РФ. Цікаво, що невизначені грузинські території творці книги все ж віднесли до території Грузії.

Ймовірно, що актуальний атлас світу від Rocher міг бути створеним за ініціативи певної політичної сили.

Нагадаємо, ще влітку деякі французькі депутати відвідали окупований півострів та щиро спілкувалися із місцевою "владою". Однак жодної інформації про зв'язок видавців зі світовими політичними інтересами немає.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Читайте також: Французький атлас "повернув" Крим Україні

Rocher став вже другим французьким атласом, який віддав Крим Росії. Перед цим Larousse також надрукували карту України без півострова, але потім повернули його на місце.