Україна зможе повернути анексований Росією Крим можна лише дипломатичним шляхом.

Про це повідомив міністр зовнішніх справ України Павло Клімкін в інтерв'ю виданню "Сегодня\".

"Проти такої ядерної держави, як Росія, на військові дії ніхто не піде. Я маю на увазі не тільки Україну", - зазначив він.

Таким чином відповів міністр на те, що в даний час ситуація відносно Криму перебуває у замороженому стані, оскільки немає реальних впливових важелів для його повернення.

Клімкін розповів, що в українських дипломатів "є послідовність кроків, як далі працювати по Криму". Зокрема, в даний час міністр бореться за те, щоб представники ООН або Ради Європи змогли відвідати окупований півострів. Вони мають, безпосередньо, на місці перевірити гуманітарну ситуацію. В Криму постійно з'являється інформація про порушення прав людини.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Читайте також: Неконтрольований кордон з Росією не завадить безвізовому режиму з ЄС – Клімкін

В даний час, за словами голови дипломатичного відомства, уже помітні значні зміни у настроях самих кримчан. На півострові відсутній реальний бізнес, туристичний сезон провалений. Поступово почалися затримки по виплатам соцдопомоги. В той же час, окремі люди хочуть просто поділити землі.

"І, звичайно, це впливає на настрої кримчан. Але я завжди говорив, що щодо Криму нам потрібна чітка стратегія", - сказав Клімкін.

На території окупованого півострова, по його словам, живуть "наші люди, незалежно від того — одурманені вони російською пропагандою чи ні".