Незавершеність демаркаційного процесу та не підконтрольність частини ділянки українсько-російського кордону не вплинуть на відміну безвізового режим з Європейським союзом.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час брифінгу, передає "РБК-Україна".

Він розповів, що досягнуті на переговорах у Мінську домовленості передбачають такий важливий пункт, як повне поновлення українського контролю на всій ділянці кордону з Росією.

"Але це не заважає нам просуватися в рамках безвізового режиму і, звичайно формальні процедури щодо оформлення кордону, я маю на увазі демаркації, не є проблемою та перешкодою на шляху до безвізового режиму", - наголосив керівник дипломатичного відомства.

Міністр додав, що Євросоюз не боїться збільшення міграційного потоку з української території.

Популярні новини зараз
Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

Читайте також: Шокін зриває безвізовий режим

Європа, за його словами, має значні проблеми з нелегальною міграцією. ЄС не вважає, що відміна віз призведе до хвилі мігрантів з України.

Клімкін заявив, що на тлі європейських міграційних проблем Україна має продемонструвати ефективне виконання критеріїв плану по візовій лібералізації.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що українські позиції потрібно зміцнити вздовж усього кордону з Росією та самопроголошеним Придністров'ям.