У понеділок, 19 жовтня, відбулося засідання Національної ради реформ з питань євроінтеграції. Міністерство закордонних справ підготувало до засідання матеріали, у яких міститься чітка вимога про ротацію серед призначенців Генеральної прокуратури в комісії, яка має затвердити кандидатури на посаду антикорупційного прокурора.

Про це повідомляє Європейська правда, у розпорядженні якої є сканкопії відповідних документів.

В МЗС ситуацію в сфері створення антикорупційних органів вважають загрозливою. Саме це питання викликало найбільше нарікань з боку експертних місій Єврокомісії.

Зокрема, зазначається: для уникнення зриву виконання Плану дій з візової лібералізації (ПДВЛ) генпрокурор Віктор Шокін повинен "в термін до 23 жовтня" "замінити членів конкурсної комісії від Генпрокуратури на осіб, які не є політиками та держслужбовцями".

Наразі квота ГПУ в комісії з призначення антикорупційного прокурора заповнена співробітниками ГПУ, до частини з яких від ЗМІ та громадськості лунали претензії про участь у корупційних діях.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

Читайте також: Україна технічно не готова до безвізового режиму з ЄС – Сотник

Нагадаємо, раніше керівник групи підтримки України при Єврокомісії Петер Балаш заявив, що незважаючи на позитивні наміри українського уряду, процес реформ відбувається у складних умовах, а корупція, як і раніше, поширена.

За його словами, ЄС розраховує на активізацію дій по трьох пунктах: по-перше, найближчим часом має розпочати роботу антикорупційне бюро; по-друге, необхідно налагодити діяльність агентства з попередження корупції, глава якого поки що не визначений; по-третє, має бути призначений спеціальний антикорупційний прокурор.