Служба безпеки Україні оголосила в розшук директора ТОВ "Київуніверсалсервіс" 42-річного Олександра Файницького. Фірма забезпечувала комунальними послугами резиденцію Межигір'я Віктора Януковича.

Обличчя Файницького з'явилося на сайті МВС. Там вказано, що силовики шукають його як особу, яка переховується від органів прокуратури. Звинувачують у привласненні майна в особливо великих розмірах, зловживанні владою. Якщо чоловіка спіймають, йому загрожує до 12 років тюрми. Відомо, що офіційно чоловік мешкав у Святошинському районі Києва, на вул. Чорнобильській.

Читайте також: Порошенко пропонує передати "Межигір'я" Міністерству оборони

Формально підприємство, яке очолював Файницький, не причетне до Межигір'я. Але по документах, які після втечі Януковича знайшли у резиденції, саме він вів господарські справи від власника резиденції – компанії "Танталіт".

В ЖЕКу, який обслуговував Межигір'я, офіційно працювали 114 людей. Це адмінперсонал, садівники та оператори пральних машин. Зарплатний фонд "Київуніверсалсервісу" становив 720 тисяч грн. на місяць.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

В розшук Файницького оголосили лише наприкінці вересня 2015-го.