У Одесі назріває новий Майдан. Мітинг проти фальсифікації місцевих виборів збирає губернатор області Михайло Саакашвілі. У його команді готові до будь-якої розв'язки подібної акції.

Як "Знай" писали раніше, сьогодні на сторінці в "Фейсбуке" Саакашвілі написав заклик зібратися о 18.00 на вул. Троїцкой,43, де відбудеться акція протесту. Там планують створити "комітет дій проти злодіїв і шахраїв".

У команді Саакашвілі готові до будь-яких сценаріїв, які можуть розгортатися під час акції.

"Ми не плануємо новий Майдан, та готові до всього. Якщо приїдуть українці з інших міст підтримати, будемо раді. Ніхто не закликає до насильства, але ми хочемо відстояти вибори без фальсифікації. Є докази, що ці вибори пройшли з порушеннями. Підкреслю, що під час акції ніхто не відстоюватиме конкретного кандидата", - сказали нам в прес-службі губернатора.

У соцмережах люди розділилися – одні готові вийти на акцію, інші вважають, що губернатор не може збирати подібні мітинги. Також не підтримав Саакашвілі й "Правий сектор".

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

"І так ясно, що Саакашвілі підтримує Боровіка. Ми ж не бачимо його на посту мера, як і Труханова. Вони один одного варті, - сказав нам керівник ПС в Одеської області Сергій Стерненко. – Що стосується Саакашвілі, то рівень довіри у нього нестримно падає. На нього покладали великі надії, був кредит довіри, але він багато говорить та мало робить. "Правий сектор" не буде підтримувати жодні акції Саакашвілі".

Нагадаємо, центрвиборчком оголосив теперішнього мера Одеси Геннадія Труханова переможцем на місцевих виборах. Друге місць посів радник глави Одеської обладміністрації Олександр Боровік. Проте Боровік заявив, що вибори пройшли з масовою фальсифікацією, і він не визнає їх. Сьогодні о 16:00 у місцевому окружнму адмінсуді буде оскаржувати результати виборів.

Читайте також: Саакашвілі скликає одеський Майдан

Також за даними екзит-полів, Труханов набрав 47,6% голосів, Боровік – 30,8%. Це означає, що повинен був другий тур.

У мережі з'явилися багато повідомлень очевидців – членів виборчих ділянок і спостерігачів, яких повідомляю, що Труханов дійсно "вкрав" голоси в Боровіка.

"Я була спостерігачем на дільниці, на Таїрово, за Труханова реально багато голосувало, але це 45-48%, ніяк не 50%, спілкувалася із спостерігачами з інших дільниць, ситуація така ж", - пише користувач соцмережі Іра Сав.