Генеральна прокуратура України відкрила чергове кримінальне провадження стосовно одного з найближчих соратників екс-президента Віктора Януковича, колишнього керівника його адміністрації Андрія Клюєва.

Згідно з повідомленням ГПУ, Клюєва підозрюють у привласнення коштів в особливо великих розмірах.

"Злочинна операція полягала в проведенні вдаваної угоди між двома підконтрольними А. Клюєву підприємствами, із залученням 1,5 млрд. грн кредиту державного банку, частина з яких була витрачена на придбання заставного майна, а 610 млн. грн привласнені на користь підконтрольного йому підприємства", - сказано у повідомленні.

Читайте також: Зняття ЄС санкцій з регіоналів-втікачів - траурний марш для України

ГПУ внесла відомості за вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за статею Кримінального кодексу України "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем".

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За це правопорушення Клюєву загрожує до 12 років позбавлення волі.