Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков оскаржив рішення суду, за яким Міністерство внутрішніх справ зобов'язали видати львівському активісту Святославу Літинському переклад російськомовного виступу міністра на українську мову.

Про це активіст написав на своїй сторінці в Facebook.

"Вгадайте, що нам приготував на "День української мови" пан Арсен Аваков? На дев'яте листопада призначено апеляцію щодо виступів на іноземній мові пана міністра - неправомірної відмови в перекладі виступу пана міністра", - написав він.

Читайте також: Міські відділення міліції ліквідують у восьми містах- Аваков

На думку Літинського, таким чином чиновник бореться із українською мовою.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Дуже знакові дата і суд", - підсумував він.

Нагадаємо, 14 вересня активіст повідомив, що домігся того, що суд визнав протиправною відмову у видачі йому перекладу виступу Авакова російською мовою.

До винесення рішення прес-секретар МВС Артем Шевченко пообіцяв, що відеовиступи міністра будуть "супроводжуватися автентичним перекладом на державну мову".