Сьогодні вночі на подвір'ї мера Львова Андрія Садового вибухнула граната. В обласній міліції кажуть, що вибух стався о 22.50.

"Він пролунав на подвір'ї будинку, де проживає міський голова Львова Андрій Садовий. Працівники міліції, що охороняють території біля помешкання мера Львова, затримали чоловіка, який кинув гранату на подвір'я родини Садових. Встановлено, що він є 29-річним місцевим мешканцем", - розповіли у прес-службі львівської міліції.

Додають, що внаслідок вибуху ніхто не постраждав.

На місці досі працює слідчо-оперативна група і вибухотехніки. Також, присутні начальники обласної міліції, СБУ та голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Очевидці кажуть, що сталося це на вул. Личаківській.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Спрацювали сигналізації в машинах. Туди прибули активісти, але поліція заборонили підходити", - повідомляють у спільноті "Варта-1".

Правоохоронці затримали підозрюваного, в якого вилучили три гранати РГД та тротил. Він назвався Олександром Гживінським з батальйону "Айдар". Затриманий зізнався, що кинув гранату та пояснив свій вчинок протестом проти "власть імущих". Додав, що "не має нічого особисто проти Садового, але вважайте, що це такий протест", повідомляє "Громадське.Львів"

Читайте також: Другий тур виборів мера прогнозують у 27 містах

Свідки уточнюють, що гранату кинули в будинок. Але на той час Садового та родини там не було.

Торік, у липні невідомі поцілили в будинок Садового з гранатомету "Муха". Снаряд влучив в кут дому, внаслідок чого були пошкоджені покрівля, балка та секції вікон. Мера на той час в місті не було. Він із родиною відпочивав у Карпатах.