Лідеру партій УКРОП Геннадію Корбану, якого затримали в ході спецоперації Генеральної прокуратури України із Службою безпеки України з ліквідації збройного злочинного угруповання, слідчі ГПУ вручили підозру.

Про це заявив адвокат політика Олексій Шевчук після завершення допиту його підзахисного на території Головного слідчого управління ГПУ, передає телеканал 112 Україна.

За словами Шевчука, Корбану вручена підозра за трьома статтями Кримінального кодексу України, а саме затримання кандидата в мери Києва відбулося без рішення суду.

"Я думаю, що його повезли в слідчий ізолятор Служби безпеки України, який знаходиться на Аскольдовому провулку", - сказав Шевчук.

Корбан через адвоката повідомив подробиці свого затримання. Про це написав на своїй сторінці у Facebook журналіст Юрій Бутусов.

Популярні новини зараз
З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

"Зараз я перебуваю в Києві, на допиті в будівлі Генеральної прокуратури. Мені пред'явлені підозри у скоєнні трьох злочинів: По-перше, розкрадання коштів з "Фонду оборони країни", який сам і створив у Дніпропетровську, і був його основним донором. По-друге, викрадення голови Державного земельного агентства Сергія Рудика. По-третє, викрадення секретаря Дніпропетровської міської ради Олександра Величка", - сказав Корбан.

Політик також розказав про процесуальні порушення під час затримання.

"Мені буде не складно довести свою невинність у суді - я нікого не викрадав", - заявив лідер партії УКРОП.

Він упевнений, що процес над ним, покаже одну із сторін "масштабної роботи по мобілізації армії і народу на боротьбу з російською агресією".

Читайте також: У мережу виклали відео затримання Корбана

"Я з гордістю покажу звітність Фонду - шкода, ми далеко не всі витрати встигали зафіксувати під час війни. Через Фонд пройшли куди більші суми, ніж заявляє ГПУ, там були багато мільйонів доларів. Я дійсно купував через Фонд і просто кешем сотні машин, вантажних і легкових і навіть значну кількість бронетехніки - але мені жодного разу не довелося на них поїздити. Багато тисяч бронежилетів і комплектів форми, взуття. Колосальні обсяги продовольства і води. Медикаменти і медичне обладнання. Паливо. Перевезення поранених та загиблих. Цілий діючий командний пункт оперативного командування "Схід" повністю побудований з усім обладнанням і зв'язком на кошти Фонду оборони країни. Так, визнаю, я все це використовував для себе. Тому що я себе особисто від своєї країни не відриваю. І я за це готовий відповідати", - додав Корбан.

Раніше співробітники Генпрокуратури і Служби безпеки України під час спільної спецоперації проти організованої злочинної групи знайшли і вилучили 1,3 млн доларів і більше 40 млн гривень, більше 210 печаток підприємств. В центральному офісі партії УКРОП в Дніпропетровську виявили також автомати Калашникова зі збитими номерами і апаратуру для прослуховування.

Нагадаємо, речник Служби безпеки України Олена Гітлянська повідомила, що у справі щодо відмивання коштів, які були призначені для допомоги бійцям АТО, слідство веде процесуальні дії стосовно двох осіб.