"Попередження для втечі", "псевдоборотьба з корупцією", "сміх та й годі", "клоуни з фрік-шоу" - так відреагувала українська блогосфера на спробу вручити повістки трьом депутатам "Оппозиційного блоку". В результаті, слідчих виставили з зали Верховної ради, а представники трьох фракцій показово залишили Погоджувальну раду, яка визначала повістку нардепів на тиждень.

"Знай" зібрав найкращі твори й жарти соцмереж.

Борис Філатов, депутат фракції УКРОП

(За дві години до появи представника Генпрокуратури у Верховній раді – ред.)

Щойно зателефонував адвокат Корбана. Каже, що його набрав співробітник СБУ, який брав участь у слідчих діях в Дніпропетровську. Запропонував передати будь-яку інформацію за злочинами Вілкула. Тепер вони нібито будуть ним займатися.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Слідкуйте за інформаційним простором. Зараз піде шум про початок посадок Оппоблока. Але тільки патріотів режим кидає за ґрати, а з колаборантами боротиметься по телевізору.

Тетяна Васильєва, журналістка

Офігєть, як нещадно. Урочиста доставка повістки Новинському на погоджувальну раду, куди він ніколи не ходив, нагадала мені шкільних часів анекдот про те, як чукотські кіношники знімали свою версію "Молодої гвардії".

- А Вадима Новинська вдома?

- Ні. А що треба?

- Передайте, що приходило гестапо, сердилось дуже.

Клоуни. Просто клоуни. Вони тепер будуть цю повістку носити туди-сюди до тих пір, поки Новинський не здогадається, що йому пора в Бориспіль. А потім скажуть, що не мали права його затримувати. 500 альфівців - це ж тільки для особливих випадків.

Семен Семенченко, депутат фракції "Самопоміч"

Якщо хочете показати, що дійшла черга до регіоналів і є що пред'явити - вносите Подання щодо зняття недоторканності та арешт як по Мельничуку і Мосійчуку. Поки складається враження, що знову тримають народ за ідіотів. Клюєву дали втекти, після внесення подання без затримання та арешту. За Новинським прийшли - попередити щоб він теж утік? Закінчуйте клоунаду, громадяни "борці з корупцією", та починайте працювати без подвійних стандартів. Імітацією ми вже всі ситі по горло!

Максим Бутченко, журналіст

Уявляю нараду в МВС по Новінському та Королевської. Вусатий, товстий полковник нависає над столом. - Нам потрібно терміново кого то допитати. Хоч чорта лисого, аби з ОппоБлока, - говорить він жменьці співробітників. - А давайте допит не допитуючи, ну типу, ми прийшли, а їх немає, а на нема й суду нема, - сказав худорлявий начальник відділу головного слідчого управління. - Синку, це геніально! - прогримів полковник, - Ось ти і підеш. Як твоє прізвище? - Сміх, - відповів начальник.

- Ну Сміх, та й годі, - пробурмотів у вуса полковник, телефонуючи в АП, що завдання виконано.

Юлія Тимошенко, лідер фракції "Батьківщина"

"Це шоу й псевдоборотьба з корупцією. Замість обговорення питань зменшення тарифів та підвищення зарплат й пенсій. Це просто попередження цим депутатам: "Залишайте країну, бо нас дотиснули й ми справді вас посадимо". Це фарс, який принижує країну.

Євген Будерацький, журналіст

- Добрий день, а громадянин Новинський тут працює?, - запитує міліціонер у Гройсмана.

- Так, але сьогодні його нема, - відповідає спікер.

- Як прикро.

- А ви щось хотіли? Може йому щось передати?

- Скажіть, що до нього друзі з міліції приходили. Повістку приносили. Типу, саджати будемо (підмигує)

- Чому ж ви раніше не сказали. Ми б його попередили, він би ще сьогодні у святковому прийшов (підмигує).

Вадим Карасьов, політолог

Повістки депутатам Опозиційного блоку – спроба влади показати, що вони витримують баланс у протистоянні політико-олігархичних сил. Політична мета – досягнута, суспільству нагадали, що справи по Януковичу не закрити й в будь який час їх можуть використовувати для тиску на депутатів.

Роль Гройсмана – виступити захисником депутатів. Він зробив те, що й було заплановано, інша справа – наскільки гарним актором він виявився, враховуючи незрозумілу реакцію на промову представника Генпрокуратури.

Роман Шрайк, блогер

Коли на засідання погоджувальної ради приходить слідчий мвс з повісткою на допит для Новинського, якого на цьому засіданні немає і не було, то що він там робить? Новинського шукає? Ні, він шукає уваги телеглядачів і преси. І знаходить.

Значить, мета яка? Правильно, зробити шоу. Дивно, що вони до Шустера на ефір не прийшли, напевно не захотіли до п'ятниці чекати.

Тому, якщо ви радієте, що відбувається, як ніби раніше не раділи шоу з Єфремовим, Кернесом і Клюєвим, то розумійте хоча б, що ви радієте клоунаді, покликаної замилити вам очі.

Олег Ляшко, лідер фракції "Радикальна партія"

Щойно Порошенко і Гройсман влаштували чергову виставу у парламенті. На засідання погоджувальної ради прийшов слідчий Генпрокуратури і з дозволу Гройсмана намагався вручити повістки на допити ряду депутатів. На знак протесту проти свавільних дій влади представники фракцій Радикальної партії, Самопомочі і Батьківщини залишили засідання погоджувальної ради.

Такого свавілля влади не було за часів Януковича. Подібними діями Порошенко намагається залякати членів парламенту.