Сьогодні депутати Верховної ради не підтримали норму Трудового кодексу про заборону трудової дискримінації. Ця норма є обов'язковою умовою для скасування Євросоюзом віз для громадян України,

За неї проголосували лише 117 депутатів, при необхідному мінімумі в 226 голосів.

В результаті, Трудовий кодекс, який прийняли сьогодні у першому читанні, не включав необхідної норми про трудову дискримінацію за різними ознаками, в тому числі, за ознакою сексуальної орієнтації.

Читайте також: Підпалювачі кінотеатру "Жовтень" отримали умовні терміни

Поправка забороняє "будь-яку дискримінацію у сфері праці, зокрема, порушення принципу рівних прав і можливостей, пряме чи непряме обмеження прав залежно від раси, політичних, релігійних або інших переконань, гендерної ідентичності і сексуальної орієнтації".

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Після прочитання поправки в залі почався шум і несхвальні вигуки.

Голова Верховної ради запропонував депутатам підтвердити "можливість розгляду такої поправки" при підготовці кодексу до другого читання.