Міністерство внутрішніх справ відкликало свою апеляцію з вимогою скасувати рішення про зобов'язання глави МВС Арсена Авакова офіційно виступати українською мовою. Про це повідомив львівський активіст Святослав Літинський, пише УНН.

"Суд 9 листопада не відбудеться. МВС прийняло дуже правильне рішення – відкликати апеляцію. Насправді для Авакова та компанії – це виграшний варіант. Вони спочатку подали апеляцію, а тепер комусь вистачило клепки, щоб цю апеляцію відкликати. Це дуже мудре рішення чиновників. Якби суд відбувся, то незалежно від його результату, це був би програш для Авакова", - сказав Літинський.

Читайте також: Янукович подав позов проти України

Нагадаємо, Святослав Літинський, який першим в Україні отримав паспорт без російського дубляжу, подав до суду на міністра внутрішніх справ України Авакова. Він вимагав перекладати виступи чиновника на українську мову.

Львівський окружний адміністративний суд визнав протиправною відмову міністерства надати активісту український переклад виступів очільника МВС.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Пізніше міністерство подало апеляцію до суду з вимогою скасувати попереднє рішення щодо зобов'язання міністра вести свої виступи державною мовою.