Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що в Європейському союзі значно бракує стратегічного бачення політики, яка проводиться в Східній Європі.

Про це він заявив під час виступу на Варшавському безпековому форумі, передає прес-служба МЗС.

Головною темою форуму у Польщі було "Східне Партнерство".

Міністр зазначив, що в сучасних умовах виникають виклики та випробування для європейської безпеки. Вони, передусім, пов'язані з агресією Росії проти України. У цій ситуації Євросоюз, за словами Клімкіна, повинен більш ефективно використовувати весь потенціал власних відносин із країнами "Східного Партнерства".

"Натомість в ЄС помітно бракує стратегічного бачення східної політики", - наголосив український дипломат.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Читайте також: З Росією не воюватиме жодна з країн світу — Клімкін

Він також додав, що нерішучість Євросоюзу в наданні європейської перспективи країнам "Східного Партнерства" має негативний вплив на стабільність та безпеку на всьому європейському континенті.

Нагадаємо, Павло Клімкін наголосив, що в ЄС немає побоювань про наплив мігрантів з України. Європейська спільнота, за його словами, має значні проблеми з біженцями, але це жодним чином не стосується українських громадян.