Генпрокуратура зібрала докази щодо причетності начальника київської міліції та його заступника до розгону активістів в ніч із 18 на 19 лютого 2014 року на Майдані Незалежності в Києві. Відомство оголосило їм підозру, але обидва - у розшуку вже більше року.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Повідомлено про підозру колишньому в.о. начальника Головного управління та його заступнику - начальнику громадської безпеки київської міліції в організації штурму Майдану в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року" - зазначено у повідомленні.

Читайте також: Коряк, Ратушняк і Захарченко зберегли свої помешкання в Києві (фоторепортаж)

51-річного Коряка Валерія та 46-річного Федчука Петра підозрюють у тому, що вони віддали наказ штурмувати Майдан. Внаслідок неї правоохоронці протиправно застосували фізичну силу і спеціальні засоби. Тоді було вбито 13 громадян, 130 осіб отримали тілесні ушкодження різної тяжкості.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Провадження відкрили за статтею "перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу".

Підозрюваних оголосили в розшук. Вони обидва зникли 5 березня 2014 року за даними МВС.

Нагадаємо, тодішній начальник київської міліції Валерій Коряк відзначився також розгоном студентів в ніч на 1 грудня на Майдані. Людей побили за те, що заважали поставити новорічну ялинку.

Генпрокуратура порушила справу за фактом застосування фізичної сили та спеціальних засобів стосовно громадян. Генерал-майора звинувачують у "незаконному перешкоджанні проведенню мітингів та демонстрацій", загрожує до 5 років ув'язнення.