Посли країни "Великої сімки" оприлюднили спільну заяву із закликом до України узгодити свою податкову реформу з вимогами, які ставить перед країною Міжнародний валютний фонд.

"Ми твердо віримо, що будь-які зміни у податковій системі України мають бути результатом чесної і відкритої дискусії. Будь-які зміни повинні бути фіскально стійкими. Не менш важливо, щоб зміни були узгоджені з зобов'язаннями України перед МВФ. На нашу думку, будь-який проект закону у Верховній Раді має брати це до уваги", – йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті уряду Великобританії.

Посли "Великої сімки" зазначили, що уряд України весь минулий рік наполегливо і конструктивно працював над тим, щоб відповідати вимогам МВФ. І G7 готова працювати з депутатами і Кабміном з тим, щоб програма МВФ тривала.

Читайте також: ЄС не блокував фінансування створення антикорупційної прокуратури - Томбінський

Нагадаємо, що Мінфін і депутати Верховної Ради запропонували свої версії податкової реформи. У Мінфіну – більш консервативний проект, який скорочує бюджет-2016 на суму близько 60 млрд. гривень і який має підтримку Міжнародного валютного фонду. Депутати просувають більш радикальні зміни, які можуть коштувати до 145-200 млрд. гривень за різними оцінками.

Популярні новини зараз
Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще