Народний депутат Володимир Парасюк впродовж наступного тижня буде викликаний на допит за трьома кримінальними провадженнями. Про це заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко, передає 112 Україна.

"Я думаю, що в 20-х числах листопада ми викличемо пана Парасюка вже у всіх трьох кримінальних процесах", - повідомив він.

Прокурор пояснив, що розпочато три кримінальних провадження, де фігурує прізвище народного депутата Парасюка.

"Це безпосередньо викрадення людини, яке відбулося у Львівській області. Це стосується працівника СБУ, якого було викрадено при втручанні народного депутата Парасюка", - розказав Куценко.

Друге кримінальне провадження розпочато за фактом тієї сутички, яка відбулася в будівлі суду, коли безпосередньо Парасюк тиснув на прокурора, наніс удари прокурору, який був присутній у залі суду, фактично, намагаючись зірвати судовий процес над Геннадієм Корбаном.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"Третя кримінальна справа пов'язана з тим, що безпосередньо пан Парасюк втручався в діяльність Печерського районного суду", - додав прокурор.

За його словами, 9 листопада Парасюк не з'явився на допит щодо "львівської справи".

"На сьогоднішній день ми викликали його помічника-консультанта по "львівській справі". Він до нас не з'явився", - додав він.

Куценко також зазначив, що нардепа викликають на допит в якості свідка.

"Зараз він у нас не є підозрюваним. У нас існує особлива процедура щодо притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів України, він викликається в якості свідка. Далі вже будемо дивитися, як у нас буде відбуватися допит, які дані будуть надходити", - сказав прокурор.

Читайте також: Парасюк зловив оператора російського НТВ в суді у справі Корбана (фото)

Нагадаємо, вчора Парасюк заявив, що його викликають на допит в ГПУ за двома кримінальними провадженнями. Перше, за його словами, стосується сутички в суді по справі лідера "УКРОПа" Геннадія Корбана, а друге - з приводу вирубки лісу у Львівській області, він додав, що це дуже "заплутана історія".