У п'ятницю, 13 листопада, XIII З'їзд суддів України обрав нового суддю Конституційного суду. Ним став Віктор Кривенко, передає Інтерфакс-Україна.

"Кандидатуру Кривенко підтримали 253 делегата з'їзду. Таким чином, він змінив суддю Василя Бринцева за квотою З'їзду суддів", - йдеться в повідомленні.

На посаду судді КС за квотою З'їзду суддів претендували 5 суддів: Григорій Алейніков - суддя апеляційного суду Запорізької області, Костянтин Бабенко - суддя Київського апеляційного адміністративного суду, Володимир Кравчук - суддя Львівського окружного адміністративного суду, Віктор Кривенко - суддя Верховного суду України та Наталія Яворська - суддя Городоцького районного суду Львівської області.

Нагадаємо, 12 листопада З'їзд суддів України звільнив суддю КС Бринцева. Раніше з'їзд суддів отримав подання голови Конституційного суду України з проханням розглянути питання звільнення Бринцева на підставі його заяви про відставку у зв'язку з закінченням строку повноважень.

Віктор Кривенко народився 6 серпня 1955 року в селі Мотижин Макарівського району Київської області. У 1980 році закінчив юридичний факультет Київського державного університету ім. Т.Г.Шевченка за спеціальністю "Правознавство" працював стажистом, адвокатом Київської обласної колегії адвокатів.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

У квітні 1995 року - обраний суддею Верховного Суду України.

1996 - 2005 - заступник голови Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України.

2005 - 2010 - голова Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України.

З серпня 2010 - Суддя Верховного Суду України.

Читайте також: Останній шанс влади: у Києві вимагають вигнати одіозних суддів (фото)

У грудні 2011 - обраний заступником Голови Верховного Суду України - секретарем Судової палати в адміністративних справах.

Кривенко - Заслужений юрист України, нагороджений орденами князя Ярослава Мудрого IV, V ступенів.