Народні депутати звернулись до Генпрокуратури та СБУ з проханням надати інформацію про те, де саме у Міністерстві внутрішніх справ відбувся обшук, і що під час нього було вилучено.

Про це розповів позафракційний депутат Юрій Левченко під час прес-конференції.

Нагадаємо, що обшук провели 31 березня у МВС.

"Нам повідомили, що обшук відбувся, обшук проводили слідчі СБУ. І обшук проводився, зокрема, в кабінеті якраз керівника апарату Сергія Чеботаря", - сказав нардеп.

Читайте також: Затримано одного з керівників "Красноармійськвугілля"

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За словами Левченка, під час обшуку виявили "чорну" бухгалтерську звітність та велику суму у іноземній валюті. Тому вони роблять звернення у структури - "щоб нам підтвердили, що саме було вилучено під час цього обшуку і де саме відбувався обшук у МВС".

Левченко уточнив, що ці 2 депутатські звернення: до Генпрокуратури та СБУ, крім нього, підписали також депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Каплін та позафракційний депутат Андрій Іллєнко.

Відповідь депутати очікують отримати протягом 2-х днів.

Левченко також вважає, що МВС демонструє "позірну активність". Оскільки заяви роблять правильні, але конкретних результатів немає. Він навів до прикладу "показові" арешти Бочковського, Стоєцького. Нагадав, що їх обох випустили під заставу.

Депутат пов'язав таку показовість із звітом Ради Європи, у якому йдеться, що МВС "послідовно блокувало розслідування злочинів на Майдані".

Раніше, речник СБУ Олена Гітлянська зазначала, що обшуки у МВС проводилися за дорученням слідчих Генпрокуратури в рамках розслідування однієї з кримінальних справ. Також вона заперечувала, що обшуки провадилися у кабінетах керівників міністерства.