Ситуація, яка сталася з російським літаком, призведе до явного охолодження відносин між Туреччиною і РФ.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив екс-міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.

"Я думаю, що сьогодні в Москві розмірковують над тим, що дійсно потрібно робити далі. Питання не тільки у візиті міністра. Був також заплановано візит Ердогана до Москви і там мали обговорюватися дуже серйозні питання. У тому числі, для наших інтересів. На сьогоднішній день все стало зовсім незрозумілим. Я не думаю, що сам по собі цей інцидент був запланований або це цілеспрямована акція з боку Туреччини. Але те, що сталося, неминуче призведе до охолодження стосунків на тривалий час", - розповів він.

При цьому дипломат уточнив, що Європа і РФ не зацікавлені в тому, щоб відносини між цими країнами зіпсувалися.

"Однозначно, кожна зі сторін повинна чітко узгоджувати свої дії над територією Сирії. Це є основним правилом ведення будь-яких бойових операцій. І те, що бомбардування РФ велися в районах, де населення є туркменським, яке споріднене з Туреччиною, було великою помилкою", - резюмував він.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Читайте також: Агресивна заява Путіна після збиття Су-24 обвалила фондовий ринок РФ

Нагадаємо, сьогодні вранці, 24 листопада, турецькі ВПС збили російський бомбардувальник Су-24. Літак впав на території сирійській провінції Латакія, де йдуть активні бої сил сирійського уряду з бойовиками.

У Міноборони Росії відразу ж визнали, що літак належить їх авіагрупі, однак від того, що він перетинав повітряний кордон Туреччини, активно відхрещуються. Турецька сторона у свою чергу заявляє, що літак десять разів за п'ять хвилин попереджали про те, що він порушив повітряний простір, і тільки потім збили.