Вітчизняні безпілотні літальні апарати й досі не прийняті на озброєння в Україні. Причина в бездіяльністі з боку чиновників Міністерства оборони.

Про це повідомив генеральний директор Державного концерну "Укроборонпром" Роман Романов в ефірі "5 каналу".

Він розповів, що держпідприємство на даний час має у своєму розпорядженні 10 видів безпілотників. Гендиректор концерну наголосив, що почали створювати власні моделі, коли багато країн світу не змогли допомогти з цією технікою.

"Зараз ми поставляємо безпілотники ініціативним способом. Ми поставляємо їх своїми силами, силами Київської політехніки і енергією небайдужих хлопців", - заявив Романов.

Читайте також: Гвинтокрил "Отаман" розробляють в Україні

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Але ця техніка, за його словами, не перебуває на озброєнні української армії, а відповідальність за це лежить на заступнику міністра оборони з озброєння.

"Укроборонпром", за його словами, виконає державне замовлення на 100% за підсумками цього року.

Нагадаємо, раніше заступник генерального директора держконцерну "Укроборонпром" Артур Херувімов зазначив, що військові отримають до кінця листопада безпілотними українського виробництва.