Столична міліція відмовилася видати Генпрокуратурі "екс-беркутівців", які причетні до побиття студентів в ніч на 30 листопада 2013 року. Про це йдеться в ухвалі Печерського суду.

Співробітники головного слідчого управління ГПУ звернулися до головного управління МВС Києва. Планували отримати фотокартки працівників колишнього ПМОП "Беркут", яке підпорядковувалося столичній міліції. 20 жовтня цього року їм відмовили.

В Генпрокуратурі пояснюють, що фотокартки їм потрібні, аби встановити працівників спецпідрозділу, які брали участь у подіях тієї ночі на Майдані. Поки слідчим точно відомо, що наказ розганяти студентів віддав начальник управління громадської безпеки Главку київської міліції Олег Мариненко.

"З 4 години 07 хвилин до 04 години 22 хвилин співробітники підрозділів МОП "Беркут" застосували фізичну силу та спецзасоби. Витіснили громадян з Майдану Незалежності, більше шістдесяти людей отримали численні тілесні ушкодження", - уточнюють слідчі.

Читайте також: Порошенко вимагає з понеділка звіту силовиків по злочинах на Майдані

Популярні новини зараз
Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Суд надав працівникам ГПУ тимчасовий доступ до документів, які зберігаються на вул. Володимирській, 15. Та попередив, якщо столична міліція знову не піде на зустріч, то видадуть ордер на обшук. А необхідні документи все одно відшукають та вилучать.