Влада РФ хотіла би обміняти українську льотчицю Надію Савченко дуже вигідно для себе. Скажімо, на зняття санкцій з Росії.

Таку думку в ефірі "5 каналу" висловив адвокат полоненої українки Марк Фейгін.

"Кремль хотів би обміняти Савченко на щось для себе цінне, ну мабуть одних лише Єрофєєва і Александрова йому було б мало, і він хотів би, наприклад, обміняти на зняття санкцій. Але це не можливо через багато політичних причин. Тому торг триватиме", – припустив Фейгін.

Втім, за словами адвоката, не все так просто. Потрібно шукати компроміс виважено, адже після вироку російського суду, обміняти Савченко буде вигідніше.

"Справа в тому, що навіть в березні у Мінську на переговорах у "Нормандському форматі", Путін говорив про те, що будь-які перемовини про обмін чи звільненні Савченко можливі тільки після вироку. З моменту вироку у грудні чи в січні можливості обміну значно підвищуються, тому що від Савченко Кремлю одні тільки витрати, а вигод не буде ніяких", – додав він.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Читайте також: Активісти дозволять ремонт ЛЕП в обмін на Савченко та Чигойза

Нагадаємо, що з початку суду над Надією Савченко, яку безпідставно звинувачують у вбивстві російських журналістів, точаться розмови про її можливий обмін. Головним варіантом обміну називають комбінацію Савченко проти затриманих в Україні російських ГРУшників Єрофєєва і Александрова, які під виглядом "ополченців" воювали проти української армії і були затримані під час військових дій на сході України.