Сьогодні зранку військові 93-ї бригади на БТРах оточили штаб добровольчого батальйону "ОУН" в селищі Піски, розташованого неподалік Донецького аеропорту. Про це в мережі Фейсбук повідомив його боєць Богдан Тицький.

"Прямо зараз 93-я бригада намагається роззброїти батальйон "ОУН". Нам поставили ультиматум негайно здати зброю і залишити позиції. Це планова здача Пісків російським війскам", — зазначив він.

"Знай" зателефонував командирові батальйону Миколі Коханівському.

"Нас справді виганяють з Пісків, причому роблять це в ультимативній формі. Ми досягли попередніх домовленості з керівництвом ЗСУ, що бійці "ОУН" будуть легалізовуватися поступово. Домовилися, що будемо їздити у військкомат в Красноармійському і там проходитимемо комісію. Доки всі вояки, включно зі мною, її не пройдуть і доки ми не побачимо наказу про моє призначення, "ОУН" залишатиметься в Пісках", - повідомив він.

На основі батальйону "ОУН" в складі 93-ї бригади Збройних сил планують сформувати окрему роту.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Свято Великодня батальйон збирався зустріти в Пісках.

"На Паску ми вже запланували Службу Божу. За нашими даними, саме у ці дні російські війська можуть розпочати в цьому районі наступ на українські позиції. Ну, поки йдуть перемовини. 93-я бригада говорить нам одне, а ми намагаємося переконати їх, що так швидко легалізуватися ми не можемо. Ситуація складна. Але думаю, до якогось компромісу ми дійдемо", - зазначив комбат.

У чому причина непорозуміння між 93-ю бригадою і патріотами, Коханівський не розуміє.

"Дуже дивно, що нас так різко і брутально намагаються роззброїти", - додає він.

"Знай" зателефонував також до інформаційного відділу Добровольчого українського корпусу "Правий сектор", бійці якого теж не отримали легального статусу. Там нам розповіли, що "правосекторівці" дислокуються в Пісках, як і раніше. Водночас, за повідомленнями низки ЗМІ, вояків ДУК ПС також змусили відійти з цього району.

Нагадаємо, 1 квітня закінчився тиждень, який президент Петро Порошенко відвів добровольчим батальйонам, щоб вони або склали зброю і забралися із зони АТО, або перейшли у офіційне підпорядкування МВС чи Міноброни.

Одним із перших інформацію про конфлікт між 93-ю бригадою ЗСУ та батальйоном "ОУН" подав російський пропагандистський канал "Life News".