Державна виконавча служба зобов'язала уряд провести наукову експертизу товарів, які можна купити за встановлений прожитковий мінімум.

Про це повідомив правозахисник, керівник проекту "Відкритий суд" Станіслав Батрин на Facebook.

У постанові йдеться про те, що Кабінет міністрів повинен оформити прожитковий мінімум відповідно до доходів різних верств населення.

Організації домоглася того, що Кабінет міністрів проведе науково - громадську експертизу продовольчих і непродовольчих продуктів і послуг для встановлення прожиткового мінімуму в Україні. Також чиновники зобов'язані скласти список можливих товарів, які можна купити на встановлений мінімум.

Держслужбовцям встановили певний термін - необхідно все зробити в 2015 році, який закінчується через 11 днів.

Популярні новини зараз
Кожен пенсіонер повинен визначитися: українців поставили перед вибором Ті, хто платить по 100 грн/куб – ще щасливчики: як в Україні можуть змінитись тарифи на воду Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

Батрин впевнений, що лист про перегляд прожиткового мінімуму прийшло в Кабмін 25 листопада 2015 і досі вимоги не виконані. Це, на думку правозахисника, свідчить про фальсифікацію.

Читайте також: В Україні створять Бюро протидії гібридній війні

Нагадаємо, що загальний показник прожиткового мінімуму в грудні 2015 року склав 1 330 гривень.