Глава МЗС Павло Клімкін прокоментував результати переговорів у Берліні.

Дипломат зазначив, що зустріч була корисною, але домовитися з низки питань не вдалося. Дату нових переговорів установлять в робочому режимі дипломатичними каналами.

Україна на переговорах наполягає на створенні міжнародної місії для дотримання Мінських угод. Така військово-цивільна місія буде доповненням до міжнародних експертів ОБСЄ. Глава МЗС зазначив, що представники переговорного процесу готові обговорювати питання про те, чи буде це місія ЄС або комбінована з представниками ООН.

Також українська сторона наполягає на прогресі в обмін військовополоненими, та вимагає забезпечити повний доступ для місії ОБСЄ для перевірки виведення важких озброєнь.

Глава МЗС Росії Сергій Лавров зазначив, що в Берліні домовилися про створення робочих груп в рамках тристоронньої контактної групи Україна-Росія-ОБСЄ з метою практичної реалізації Мінських угод.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, увечері 13 квітня в Берліні відбулася зустріч на рівні глав МЗС країн "нормандської четвірки" - України, Німеччини, Франції та Росії.