Басманний районний суд Москви відмовився припинити кримінальну справу проти української льотчиці, народного депутата України Надії Савченко, незважаючи на її статус делегата Парламентської Асамблеї Ради Європи. Таке рішення оголосила суддя Валентина Л'вашова.

Як зазначив адвокат Надії Ілля Новиков, слідство вважає, що, хоча Савченко є делегатом ПАРЄ, але "її імунітет для Росії не є обов'язковим". Новиков підкреслив, що в документах ПАРЄ вказано, що делегата не можна переслідувати. Він переконаний, що МЗС Росії вийшло за межі своєї компетенції і почало самостійно трактувати документи Ради Європи, на що не має права.

За його словами, МЗС РФ вважає, що нібито статус делегата ПАРЄ звільняє від переслідування тільки в тих подіях, які сталися після отримання такого статусу. "Така заява не ґрунтується ні на чому, крім того, що Росія хоче, аби так було. У документах Ради Європи такого немає ", - підкреслив він.

У свою чергу, адвокат Микола Полозов підкреслив, що відмова припинити кримінальну справу проти Савченко є незаконною. Полозов нагадав, що було надано величезну кількість доказів її алібі - показання свідків, дані її телефону і телефонів загиблих журналістів, які доводять, що вони жодним чином не перетиналися. Крім того, подано відео її взяття в полон.

За даними адвоката, слідчий заявив, що ці докази прийнято, але наразі не розглянуто і не оцінено.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Полозов також повідомив, що Україна направила Росії великий список документів, що доводить непричетність Савченко до загибелі журналістів.