Російський правозахисник Володимир Шрейдлер стане представником Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Таке доручення дала йому сама Валерія Лутковська.

Таку ініціативу висунула громадська організація "Автомайдан Київ", враховуючи необхідність посилення захисту прав громадян України в Російській Федерації.

"Беручи до уваги, що компетенція Уповноваженого поширюється на всі відносини, що виникають при реалізації прав і свобод людини між громадянами України, незалежно від місця їх знаходження, та органами державної влади, Володимиру Шрейдлеру було видано доручення на здійснення моніторингу дотримання прав громадян України в РФ" , - зазначила омбудсмен.

Шрейдлер здійснюватиме моніторинг та буде особисто присутній під час судових засідань. Вся інформація, отримана в результаті виконання цього доручення, передаватиметься виключно Уповноваженому ВРУ з прав людини.

Володимир Шрейдлер - опозиційний російський журналіст, блогер, правозахисник, автор проекту "Планета Україна", який складається з серії спецрепортажів про волонтерський рух на підтримку України по всьому світу. Відомий також відкритою підтримкою Надії Савченко.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: Російський журналіст не злякався публічно підтримати Савченко