Верховна Рада прийняла закон про правовий режим функціонування держави у разі запровадження воєнного стану.

Про це повідомляє "Українська правда".

Відповідний законопроект у вівторок підтримали 254 народних депутати. Його, на розгляд парламенту, подав президент Петро Порошенко.

Під час обговорення законопроекту ряд депутатів висловили свої зауваження, але до другого читання він буде готуватися за повною процедурою.

Читайте також: Посла України в Білорусі звільнили за підозрою в розвалі армії

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Закон передбачає визначення правил функціонування держави у разі запровадження воєнного стану та порядок створення військових адміністрацій. Вони матимуть право встановлювати посилену охорону важливих об'єктів, запроваджувати трудову повинність для працездатних осіб, примусово відчужувати приватне і комунальне майно для потреб держави, забороняти проведення мирних зборів, мітингів, походів і демонстрацій, інших масових заходів, забороняти діяльність політичних партій, проводити евакуації населення.

Проте нардепи прибрали норму про вилучення усієї вогнепальної зброї у населення у разі запровадження воєнного стану.

Прийнятий Верховною Радою документ скасує попередній закон "Про правовий режим воєнного стану", ухвалений у 2000 році.