Колишній президент України Віктор Янукович подав позов проти Євросоюзу до Європейського суду. Він вважає, що його та його сина необгрунтовано внесли до "чорного списку" ЄС.

"Позов пана Януковича зареєстровано", - повідомили в прес-службі Європейського суду, який базується в Люксембурзі.

На думку екс-президента, для прийняття рішення про заборону в'їзду на територію ЄС і заморозки рахунків у європейських банках у Ради ЄС не було достатньої доказової бази. Самі рішення, як вважає Янукович, приймалися з політичних міркувань.

Згідно з твердженням Януковича, блокування його активів є порушенням права власності, гарантованого Хартією фундаментальних прав ЄС. Також воно юридично неправомірно, як заявив президент-утікач, оскільки на момент введення санкцій правоохоронні органи України не проводили слідства "за підозрою в незаконному відчуженні державних коштів і виведення їх за кордон".

Крім того, Янукович висловив незгоду з тим, що Рада ЄС назвав його в постановах екс-президентом.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Читайте також: Євросоюз продовжить санкції проти Табачника, Клюєва і Лукаш

Януковича, членів його сім'ї і близько 20 українських чиновників внесли до "чорних списків" ЄС навесні 2014 року.