Міністерство внутрішніх справ подало в суд 110 клопотань щодо арешту нерухомості, яка належить компаніям групи Ostchem бізнесмена Дмитрія Фірташа.

Про це повідомляє глава МВС Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook.

"В продовження забезпечення інтересів держави слідством встановлені відомості про нерухоме майно та земельні ділянки, що належать підприємствам групи компаній Ostchem. На даний момент, з метою накладення арешту на об'єкти нерухомості в суд нами було направлено 110 клопотань. До п'ятниці в забезпечення позовів держави, арешт накладено вже на 46 об'єктів", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Список ворогів преси очолили Ярема, Коломойський та Фірташ

Міністр уточнив, що згідно звинуваченням МВС, компанії завдали збитків державі у сумі понад 5,7 млpд гpн. У тoму числі - борг держкомпаніям 3,3 млpд гpн та нeдоотримання дoхoдів нa cуму приблизно 2,4 млpд гpн.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Також він нагадав про арештований раніше газ.

"Раніше нами було вже заарештовано 499 тис. кубів природного газу, що знаходиться в сховищах "Укртрансгазу" і належить підприємствам Ostchem (рішення суду від 30 квітня 2014)", - додав міністр.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звинуватив бізнесмена Дмитра Фірташа у небажанні заплатити 6 млрд грн боргу за газ на підконтрольних йому "Рівнеазот" і "Азот" (Черкаси).

"Ці заводи закриті з тієї простої причини, що це організоване злочинне угрупування винне державі 6 млрд грн. Якщо компанії не розрахуються за газ з НАК, вони перейдуть у держвласність", - сказав прем'єр.

Він також закликав Федерацію роботодавців, очолювану Дмитром Фірташем, змінити керівництво та піти з-під контролю Сергія Льовочкіна.