Главу Служби безпеки Валентина Наливайченка викликали на допит через заяви про причетність екс-керівництва Генпрокуратури до палаючої нафтобази.

Про це повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський на своїй сторінці в Facebook.

"Прикро, але Наливайченко не полетить до Вашингтона, бо отримав відмову Адміністрації президента. Замість цього він отримав повістку від слідчого Генпрокуратури. Це була реакція на заяву глави СБУ під час останнього засідання Кабміну про причетність колишнього керівництва ГПУ до палаючої нафтобазі "БРСМ", - написав він.

Читайте також: Матеріали у справі Пашинського передали до Генпрокуратури - Наливайченко

12 червня на засіданні Кабміну глава СБУ заявив, що нафтобаза і АЗС і БРСМ-Нафта належали екс-міністру енергетики та вугільної промисловості Едуарду Ставицькому.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

"Ми готові разом з МВС розслідувати, як заступник генпрокурора зупинив розслідування міліції, як він став співвласником цієї та подібних нафтобаз", - сказав він.

До США Наливайченко збирався відвезти докази російської агресії в Україні.

"Виступи в Палаті представників та Конгресі, а також зустрічі з впливовими і високопоставленими партнерами скасовано. Американська сторона не розуміє, що відбувається, а Україна втрачає серйозну нагоду посилити свої позиції у протидії агресору", - ідеться в повідомленні Лубківського.

Нагадаємо, що 8 червня о 17:29 на території нафтобази "Побутрембудматеріали" у Васильківському районі Київської області розгорілася масштабна пожежа. Зранку 9 червня стався вибух, по тривозі підняли Нацгвардію.

"Пожежа розгорілася у резервуарі з паливом об'ємом 900 куб. м. з подальшим перекиданням вогню на поруч розташовані резервуари з бензином", - ідеться в повідомленні ДСНС.

У прес-службі розповідають, що пожежі такого. Ска масштабу в Україні не було за останні 60 років.

Пожежа триває фактично безперервно шосту добу.