Сьогодні глава Служби безпеки Валентин Наливайченко прибув до Генпрокуратури у супроводі спецпідрозділу Альфа. Він підкреслив, що конфлікту між його відомством та Генпрокуратурою - немає.

Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Як ми і обіцяли, зокрема нашим колегам з Генеральної прокуратури, спецпідрозділ Альфа для затримання будь-якого фігуранта, стосовно якого у наших колег з Генеральної прокуратури буде достатньо підставпримусової доставки на допит чи в суд, готовий", - сказав він.

Читайте також: Наливайченка викликали на допит і не пустили в США

За його словами, в рамках цієї співпраці в прокуратуру направили матеріали щодо голови Конституційного суду Юрію Бауліну, який, згідно з матеріалами Служби безпеки, сприяв узурпації влади колишнім президентом Віктором Януковичем.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Прийшов час оформляти підозру і слухати вже в рамках кримінального провадження і виходити на подальші процесуальні дії", - повідомив Наливайченко.

Він також підтвердив, що СБУ викликає на допит колишнього заступника генпрокурора Анатолія Даниленка.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко внесе подання про відставку голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка в середу, 17 червня, або четвер, 18 червня. Про це у кулуарах Верховної Ради журналістам повідомив заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко, повідомляє РБК-Україна.

"Тривають консультації фракції коаліції. Як тільки вони завершаться, президент буде вносити подання до Верховної Ради. Можливо, це буде завтра, можливо, це буде в четвер",- розповів він.

Читайте також: Лубківський звинуватив президента у зриві переговорів з американцями

За інформацією видання "Апостроф", яке посилається на своє джерело у блоці Порошенка, президент хоче призначити Наливайченка головою Служби зовнішньої розвідки.

"Порошенко намагався показати, що він все одно бачить Наливайченка членом своєї команди вже як голову Зовнішньої розвідки. Але хто прийде на зміну Наливайченку, президент не сказав", - зауважив співрозмовник видання.